Skip to main content
Drivstoff / Septik

Drivstoff og septik

Med vår lokasjon på Tofte i Hurum er det mange båter som passerer. Vi tilbyr bensin 98 oktan og avgiftsfri diesel til båt fra Energi1Olje på pumpene som er meget konkurransedyktig på pris.

Med enkel adkomst til pumpene er bunkring på Tofte et godt alternativ om du enten går ut eller inn Oslofjorden. Septiktømmestasjon er også tilgengelig på bryggeanlegget.

Viktig informasjon om bensin E10:

For å redusere klimagassutslipp er det innført en ny bensinstandard som er blandet med inntil 10% etanol. Denne bensinen kalles 95 E10 og er merket med E10 på pumpene. Bensinen byr på store utfordringer for båtmotorer, spesielt eldre motorer.

Økt etanolinnblanding medfører at bensinen trekker til seg fuktighet og vann, som igjen kan resultere i fremdriftshavari og motorstopp for båten. Spesielt oppleves store utfordringer ved lagring - desto lenger bensinen lagres desto mer fuktighet og vann blir bundet til bensinen og allerede etter noen uker vil vanninnholdet i bensinen ha økt. Vann i bensinen er allerede en hyppig årsak til motorstopp for båtfolket og kan føre til farlige situasjoner med flere risikomomenter.

Som en følge av dette har Grundvik Marina byttet til 98 oktan på vår pumpe på Tofte, hvor denne bensinkvaliteten foreløpig er uten innblanding av bioetanol. Vi anbefaler samtlige båteiere og kun fylle 98 oktan fremover for å unngå motorhavari og vann i bensinen.

Vi tilbyr:

  • Bensin 98 oktan
  • Avgiftsfri diesel
  • Septiktømmestasjon

Klikk her for Google Maps